Borduren

Bij NI-JA Textielgroep in Almere borduren wij op verschillende materialen. Soms is borduren een betere optie dan het bedrukken van stoffen. Wij kijken naar de beste manier om uw wensen te verwezenlijken. Maar wat is borduren precies? En waar komt dit vandaan? Wij leggen het jou hieronder uit. 

 

Wat is borduren? 

Borduren is niet altijd bij iedereen bekend. Borduren is eigenlijk het versieren van verschillende materialen met naald en draad. Borduren kan op elk materiaal en geeft een idee dat het borduursel op het materiaal ligt. Het springt er dan ook echt uit. Er worden verschillende kleuren gebruikt en je kan er van alles mee doen. 

 

Borduren is een kunst die al bestaat sinds dat de mensen stoffen kunnen gebruiken. Over de hele wereld wordt deze manier gebruikt om verschillende patronen op stoffen te krijgen. Naar schatting worden borduursels al vanaf 3000 v.Chr. op weefsels aangebracht. Een techniek die dus al eeuwen wordt gebruikt. 

 

Bij het borduren horen verschillende technieken. Je kunt het met de hand aanbrengen, maar een andere techniek om je borduursel aan te brengen is met een borduurmachine. Dit is ook de techniek die wij bij NI-JA Textielgroep gebruiken. Hoe dit precies in zijn werking gaat, vertellen wij in het volgende onderdeel. 

 

Borduren bij NI-JA Textielgroep

Wij beschikken over onze eigen borduurmachines. Super handig, dit zorgt ervoor dat wij veel sneller kunnen leveren. Ook staan wij garant voor de allerbeste kwaliteit.

 

Heb jij al een ontwerp en kledingstuk in gedachte? Kleding borduren begint zoals altijd met een ontwerp en een kledingstuk. Met het ontwerp maken wij een digitale borduurkaart. Hier is op te zien welke steken de borduurmachine gaat maken en ook uit hoeveel steken de borduring in totaal bestaat. Niet alleen het ontwerp bepaalt het eindresultaat, maar ook het te borduren textiel bepaalt hoe de borduring uiteindelijk wordt. Stoffen met een zwaardere kwaliteit (denk bijvoorbeeld aan broeken, jassen en tassen) hebben een andere behandeling nodig dan stoffen van een lichter materiaal (denk hier bijvoorbeeld aan polo’s en t-shirts). Wij hebben meerdere borduurmachines, wij kunnen dus altijd super snel leveren. 

 

Waarom borduren?

Het borduren kan op verschillende materialen. Daarom vinden wij borduren ook een fijne techniek om te gebruiken. Op bepaalde materialen kun je namelijk niet bedrukken. Dan is het gebruiken van een borduursel een goede oplossing. Stoffen waar je een borduursel op kan gebruiken zijn bijvoorbeeld polo shirts, vesten, petten, badstof broeken en zo gaat het rijtje nog wel door. Heb jij een bepaalde stof die je graag wilt laten borduren, maar weet je niet zeker of dit kan? Neem gerust contact met ons op en wij kijken samen naar de mogelijkheden om jouw materiaal te borduren. 

 

Borduringen zijn enorm sterk, duurzaam en stralen ook nog eens luxe uit. Veel voordelen dus. Ook is het fijn dat wij met één keer instelkosten het logo op meerdere plaatsen kunnen borduren. Vaak wil je namelijk op kleding die geborduurd wordt het logo op meerdere plaatsen zien. Denk hier aan een borduring op de linkerborst van bijvoorbeeld je jas of trui. Of aan een borduring op je jas en op de kontzak van je broekzak. Wij kunnen gemakkelijk meerdere logo’s op verschillende kledingstukken laten borduren. 

 

Dat borduren duurzaam is vinden wij ook enorm belangrijk. Wij proberen zoveel mogelijk mee te denken aan het verbeteren van het milieu en helpen hier dan ook graag een handje bij. Borduren is een duurzame manier om uw logo op de materialen eruit te laten springen. Bij het borduren van uw materiaal gebruiken wij uitsluitend borduurgaren van polyester. Borduurgaren bestaand uit polyester verkleuren en krimpen niet tijdens het wassen en drogen. Zo behoud jij het beste resultaat voor het materiaal.  

 

Het ontwerp

Wij kunnen alles borduren, wil jij een logo op jouw nieuwe jas of een logo op dat mooie roze teamshirt? In principe kunnen wij aan het werk met allerlei bestanden. Je moet wel opletten dat het bestand wat je ons stuurt scherp genoeg is. Ook ontvangen wij graag meer informatie. Waar wil je het logo en hoe groot? Wil je het logo bijvoorbeeld op de linkerborst, achterzijde, mouw, linker of rechter kontzak en natuurlijk niet te vergeten, hoe groot wil je het logo op de kleding. Wij kunnen alles wat u wenst. 

 

Voordelen van borduren

  • Wij vinden kleding met een geborduurd logo erop er altijd luxe uitzien. Jij ook toch? 
  • De geborduurde logo’s komen precies overeen met de kleuren van het logo op papier. De kleuren matchen 100%. 
  • De kleurechtheid is uiterst hoogwaardig
  • Het geborduurde logo op de kleding gaat altijd lang mee en is niet snel kapot te krijgen. 
  • Heb jij je kleding laten borduren, maar is het vies geworden? De geborduurde kleding kan tot 95 graden gereinigd worden. 

 

Bij NI-JA Textielgroep ben je aan het juiste adres om kleding te laten borduren. Wil jij graag meer weten over het borduren of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan zeker contact met ons op!

badtextiel
badtextiel
badtextiel

Juist voor kleding in de representatieve sfeer zijn directe borduursels uitermate geschikt. De heldere kleuren van de glanzende garens en het driedimensionale effect van een borduursel geven een kledingstuk een mooie luxueuze uitstraling. Tegelijkertijd zijn borduursels sterk en degelijk en gaan ze dus lang mee. Er zijn allerlei toepassingen mogelijk. Een badjas of sporttas voorzien van een borduursel met uw naam en logo krijgt meerwaarde als promotioneel instrument. Ook T-shirts, sweaters, jassen en caps kunnen worden geborduurd om als reclameproduct te worden ingezet.

 

Voordelen van borduren

  • Luxueuze uitstraling
  • Kleurechtheid uiterst hoogwaardig
  • Sterk en degelijk gaan lang mee
  • Kunnen gereinigd worden tot 95 graden