Transfers

In tegenstelling tot een zeefdruk, waarbij wij de inkt direct op de ondergrond aanbrengen, gebeurt dit met digitale transfers indirect. Bij digitale transfers printen wij jouw ontwerp eerst uit op een speciale folie. Vervolgens leggen wij deze folie op de de gewenste plaats op uw kleding en plaatsen wij deze onder een hittepers waar de bedrukking onder druk en een hele hoge temperatuur op de ondergrond wordt gedrukt. Als het gaat afkoelen hecht de transfer zich stevig aan de ondergrond. Dit is natuurlijk een jas of een ander soort kledingstuk. Wij gebruiken een speciale methode bij het opzetten van de transfers voor een nog mooier en beter resultaat. Onze transfers kunnen op verschillende manieren gemaakt worden. Twee voorbeelden zijn plastisol en waterbasis. Op basis van het artwork en het textiel waar dit op mag komen kiezen wij de juiste basis voor de bedrukking van het artwork.

De voordelen van transfers

Bij een digitale transfer kan je zoveel kleuren gebruiken als je zelf wilt. Bij een zeefdruk kan dat niet. Transfers zijn bedrukkingen op folie. Hierdoor hoeven de transfers niet meteen gedrukt te worden op een kledingstuk, de transfers zijn een tijdje te bewaren. Doordat je de transfers niet direct hoeft te gebruiken, is het mogelijk om een voorraad te houden. Je betaalt dan alleen de opzetkosten. De maximale bewaartijd voor de transfers is ongeveer 2 jaar. Af en toe is het mogelijk om deze transfers langer te bewaren en gebruiken. Echter raden wij aan voor het beste resultaat de transfer maximaal 2 jaar te bewaren.

Transferfolie is 2 jaar lang houdbaar. Veel van onze klanten kiezen er daarom voor om een hoger aantal transfers af te nemen tegen een lagere staffelprijs, omdat zij dan voordeliger uit zijn. Naast het voordeel dat transfers op allemaal verschillende soorten textiel te bedrukken is, hebben deze nog een extra voordeel. Transfers zijn namelijk ook wasbaar, je kunt de transfers wassen op 60 graden.

 

Wat zijn de kosten?

Naar de kosten van een transfer krijgen wij vaak vragen. Voor het berekenen van de prijs geldt bij ons een minimale afname van 15 stuks. Een afname van 25 stuks is vaak om en nabij even duur. De prijzen dalen naarmate de aantallen hoger worden. Het kan dus aantrekkelijker zijn om 50, 100 of misschien wel meer transfers in 1 keer af te nemen. Hierbij tellen wij het aantal full color bedrukking en of deze transfers met of zonder blocker gedrukt kunnen worden.

 

Wat is een blocker?

Voor het textiel met meer dan 20% polyester raden wij eigenlijk altijd aan om met een blocker te drukken, maar dit is uiteraard niet verplicht. Een blocker zorgt ervoor dat de kleuren van het textiel niet door de kleuren van de drukinkt heen komen. Als de blocker niet gebruikt wordt, is de kans aanwezig dat de kleur van het artwork grauw gaat ogen of zelfs blauw of roze uitslaat. Dit hangt af van de kleur van het textiel. Twijfel je tussen het soort textiel dat je wilt bedrukken? Wij raden je dan aan om te kiezen voor transfers met een blocker. Deze kun je altijd plaatsen, maakt niet uit waar. Je bent dan 100% zeker van het mooiste en beste resultaat.